снимка: Петел, архивНай-тревожното е че прогресивно спада средната възраст на постъпващите

...
снимка: Петел, архивНай-тревожното е че прогресивно спада средната възраст на постъпващите
Коментари Харесай

В Гърция не се предвижда облекчаване на мерките срещу ковид

снимка: Петел, списък

Най-тревожното е че прогресивно спада междинната възраст на постъпващите в болница – към днешна дата тя е 39 години, което демонстрира че от ден на ден младежи се разболяват.

Натискът над здравната система също се ускорява

Няма признаци за облекчение на ограниченията откакто през последното денонощие са регистрирани нови 43 смъртни случая и над 2000 нови инфектирани, заяви „ Катимерини ” и БГНЕС.

Ежедневният бюлетин от през днешния ден на Националната организация за публично здраве (EODY) за хода на следващата вълна на ковид в Гърция сочи, че няма признаци, че пандемията ще отслабне скоро.

На 2170 нови случаи бяха регистрирани през последното денонощие, което може да се преглежда като усъвършенстване спрямо данните отпреди месец (2595 на 9 август), само че новозаразените не понижават с темповете, които здравните управляващи биха желали.

Продължаващите високи равнища на предаване на болестта наподобява усилват ежедневния брой на смъртните случаи. Все по-силен напън са оказва и на системата на публичното опазване на здравето с броя на коронавирус пациенти на вентилатори.

Данните демонстрират също непрекъснат растеж на приема в болница - от 59 на 9 юли до 197 месец по-късно и 221 за последното денонощие. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР